ZAMALO PALA TUĐMANOVA SLIKA DOK JE DAVAO IZJAVU: Plenković tri minute izbjegavao odgovoriti želi li biti šef NATO-a - "Sigurno su mislili..."

Novinari su više puta inzistirali da se jasno odredi o natpisima u švedskim medijima da je moguća njegova kandidatura za šefa NATO-a, Plenković je konstantno ponavljao da su sigurno mislili na Milanovića.

  • Regija

  • 11. Apr. 2023  11. Apr. 2023

  • 0

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je nakon održane sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a dao izjavu za medije tokom koje je tri minute izbjegavao odgovoriti na pitanje novinara imali li ambiciju biti šef NATO-a.

Podsjetimo, u četvrtak su dva švedska dnevna lista, socijaldemokratski Aftonbladet i konzervativni Svenska Dagbladet, objavila da je Plenković ozbiljan kandidat za novog glavnog tajnika NATO-a nakon što Jensu Stoltenbergu 30. septembra ove godine istekne mandat.

Plenković je danas na pitanje novinara ponovio svoje ranije izjave da su se švedski mediji sigurno zabunili i da su zapravo mislili na predsjednika Zorana Milanovića. Kako je izgledalo njegovo izbjegavanje odgovora, možete pogledati na snimci.

"Ja mislim da sam bio dovoljno nego jasan, Milanović je ekspert za NATO, on je snažno podržavao proširenje NATO-a, siguran sam da su se Šveđani zabunili", rekao je Plenković izbjegavajući jasno reći ima li ambicije biti šef NATO-a. 

U tom trenutku je sa zida pala slika Franje Tuđmana, pa je Plenković svojim saradnicima rekao da je vrate na zid.

Rekao je da su on i Ivo Stier jedine dvije osobe koje su se iz Bruxellesa vratile u Hrvatsku.

"Nećete zauvijek biti premijer", rekla je novinarka. "To nije do mene nego do birača", odgovorio je Plenković.

"Ja imam povjerenje hrvatskih birača, dva puta smo pobijedili na parlamentarnim izborima, imam povjerenje stranke, bavim se onim što je moj posao. Nije moj posao da demantiram špekulacije ljudi koji su se zabunili i sigurno su mislili na Milanovića", rekao je.

Novinari su više puta inzistirali da se jasno odredi o natpisima u švedskim medijima da je moguća njegova kandidatura za šefa NATO-a, Plenković je konstantno ponavljao da su sigurno mislili na Milanovića.

Plenković je rekao da namjerno ne želi demantirati te informacije jer prati reakciju opozicije na njih, prenosi Index.hr.

Video pogledajte ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...