"SB" U VIJEĆU MINISTARA BiH: Krišto razgovarala sa ministrom Azerbejdžana - "Naglašen potencijal u oblasti jačanja ekonomske saradnje" (FOTO)

Jabbarov je naglasio kako Azerbajdžan cijeni dobre političke odnose s Bosnom i Hercegovinom i iskazao interes za poboljšanje ekonomskih odnosa putem identificiranja i realizacije projekata od zajedničkog interesa.

  • Vijesti

  • 12. Apr. 2023  12. Apr. 2023

  • 0

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se u Sarajevu s ministrom ekonomije Republike Azerbejdžan Mikayilom Jabbarovom.

Tokom susreta, sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja, što predstavlja dobre osnove za daljnje jačanje saradnje kako na bilateralnom tako i međunarodnom planu.

Krišto je upoznala ministra s aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini te konkretnim koracima koje poduzima Vijeće ministara BiH kada je riječ o provedbi nužnih reformskih procesa na putu BiH ka članstvu u Evropskoj uniji.

Također, informirala je ministra Jabbarova i o planiranim aktivnostima ekonomskog razvoja BiH istaknuvši kako iskustva Republike Azerbejdžan, kao jedne od najbrže rastućih ekonomija u svijetu, mogu biti višestruko korisna za našu zemlju.

"U tom kontekstu posebno je naglašen potencijal u oblasti jačanja ekonomske saradnje, što je prilika za još veća ulaganja azerbejdžanskih investitora", istakla je Krišto.

Jabbarov je naglasio kako Azerbajdžan cijeni dobre političke odnose s Bosnom i Hercegovinom i iskazao interes za poboljšanje ekonomskih odnosa putem identificiranja i realizacije projekata od zajedničkog interesa.

Krišto je zahvalila još jednom ministru Jabbarovu na svoj dosadašnjoj pomoći koju je Republika Azerbejdžan pružila Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...