"SB" U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Šef španske diplomatije dao snažnu podršku BiH u procesu evropskih integracija (FOTO)

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo posjetom ministra Albaresa, ocijenivši da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije tradicionalno dobri i prijateljski.

  • Vijesti

  • 13. Apr. 2023  

  • 0

Članovi Predsjedništva BiH primili su ministra vanjskih poslova Kraljevine Španije José Manuela Albaresa Buena.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo posjetom ministra Albaresa, ocijenivši da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije tradicionalno dobri i prijateljski.

Uputili su riječi zahvalnosti sagovorniku za dosadašnju dobru saradnju Bosne i Hercegovine i Španije, uz iskrenu želju da u narednom periodu bude dodatno unaprijeđena u svim relevantnim oblastima.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su na kontinuiranoj i snažnoj podršci Španije u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, posebno u dobijanju kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj Uniji, ponovivši da u Bosni i Hercegovini postoji jedinstven stav o njenom evropskom putu.

Na sastanku je najavljen nastavak podrške Španije evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, kao i politici proširenja EU i tokom španskog predsjedavanja Vijećem Evropske Unije u drugoj polovini 2023. godine.

Ministar Albaresa istakao je da će Bosna i Hercegovina na evropskom putu uvijek u Kraljevini Španiji imati iskrenog prijatelja, a potvrda toga je i zaključivanje memoranduma o razumijevanju između ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije radi produbljivanja saradnje u oblasti evropskih integracija s ciljem pružanja pomoći Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu, kroz razmjenu iskustava i znanja.

    klix.ba           00:00/00:51    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...