AKTIVIRANA "ZLATNA SABLJA" NA KOSOVU: KFOR rasporedio snage oko Novog Sela!

Pripadnici KFOR- a opkolili Novo Selo.

  • Regija

  • 14. Apr. 2023  

  • 0

Misija KFOR-a na Kosovu saopćila je da je jutros izvela vojnu vježbu pod nazivom "Zlatna sablja 2023" u blizini svoje baze u Novom Selu.

Cilj vježbe KFOR-a "Zlatna sablja" je testiranje procedura i spremnosti za brzo raspoređivanje snaga za rješavanje svakog mogućeg kriznog scenarija, navodi se u saopćenju Misije.

"KFOR, kroz ovu vrstu obuke, održava visok nivo spremnosti svojih jedinica, procenjujući mjere koordinacije različitih komandanata na različitim nivoima, i usavršavajući i standardizujući procedure komandovanja i kontrole", kaže se u saopćenju.

Zaključuje se da višenacionalni kontingent KFOR-a djeluje u skladu sa mandatom Rezolucije Vijeća sigurnosti UN 1244 iz 1999. godine, sa zadatkom da osigura sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...