PAPA FRANJO ŠOKIRAO HRVATSKU: Kardinal Bozanić odlazi odmah, od danas je novi nadbiskup...

Kardinal Bozanić to je učinio godinu dana ranije i to nakon što mu je papa Franjo odredio nasljednika, nadbiskupa koadjutora mons. Dražena Kutlešu.

  • Vijesti

  • 15. Apr. 2023  15. Apr. 2023

  • 4

Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj jutros je poslala saopćenje u kojem stoji da je papa Franjo prihvatio odreknuće zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića od upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom, te će ga naslijediti mons. Dražen Kutleša, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije.

U prijevodu to znači da Kutleša već danas preuzima Bozanićevu stolicu.

Bozanić je rođen 1949. što znači da bi sljedeće godine trebao napuniti 75 godina. U skladu s dosadašnjem praksom, biskup koji napuni 75. šalje Papi molbu za odreknućem od službe. Kardinal Bozanić to je učinio godinu dana ranije i to nakon što mu je papa Franjo odredio nasljednika, nadbiskupa koadjutora mons. Dražena Kutlešu.

- Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj ima čast obavijestiti da je Sveti Otac prihvatio odreknuće nadbiskupa kard. Josipa Bozanića od pastoralnoga upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom. Naslijedit će ga Mons. Dražen Kutleša, dosadašnji nadbiskup kadjutor iste nadbiskupije, navodi se u saopćenju iz Vatikana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...