ANTONY BLINKEN O VELIKOJ AFERI: "Curenje obavještajnih podataka nije utjecalo na saradnju s partnerima"

Blinken je na konferenciji za medije u glavnom vijetnamskom gradu Hanoju rekao kako SAD sa svojim saveznicima i partnerima razgovara o tom pitanju.

  • Svijet

  • 15. Apr. 2023  

  • 0

Curenje tajnih američkih vojnih obavještajnih podataka na internetu nije utjecalo na suradnju Washingtona s njegovim partnerima i saveznicima, rekao je u subotu američki državni tajnik Antony Blinke, prenose agencije.

Blinken je na konferenciji za medije u glavnom vijetnamskom gradu Hanoju rekao kako SAD sa svojim saveznicima i partnerima razgovara o tom pitanju."Na temelju razgovora koje sam vodio, nisam čuo ništa što bi utjecalo na našu suradnju sa saveznicima i partnerima", rekao je Blinken, dodavši da je s druge strane čuo za "zahvalnost" zbog koraka koje je Washington poduzeo.

Dvadesetjednogodišnji pripadnik zrakoplovstva Nacionalne garda Massachusettsa optužen je u petak da je objavio tajne vojne obavještajne podatke.

Tužiteljstvo ga optužuje da je nezakonito raspačavao tajni materijal.

Agenti FBI-a uhitili su Jacka Douglasa Teixeiru u njegovom domu u North Dightonu (Massachusetts) u četvrtak.

Vjeruje se da je curenje informacija najozbiljniji sigurnosni proboj u SAD-u od objave više od 700 tisuća dokumenata, videozapisa i diplomatskih depeša na web stranici WikiLeaks 2010.

Pentagon je poručio da je zadnji slučaj "svjesno kazneno djelo".

O curenju podataka izvijestio je New York Times ranije ovoga mjeseca, a dokumenti su tjednima ranije objavljeni na društvenim mrežama.

Predsjednik Joe Biden rekao je u petak da je naredio istražiteljima da utvrde zašto je osumnjičeni imao pristup osjetljivim informacijama, među kojima su podaci koji ukazuju na navodne pojedinosti o ranjivosti ukrajinske vojske, dok je Washington osramoćen jer je otkriveno špijuniranje saveznika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...