VUKANOVIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: „Dodik je u panici zbog spora sa jednom bankom, Republika Srpska je pred bankrotom…“

„Slobodna Bosna“ donosi najzanimljivije dijelove razgovora.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2023  17. Apr. 2023

  • 6

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske bio je gost u programu BHRT-a. „Slobodna Bosna“ donosi najzanimljivije dijelove razgovora.

Vukanović je govorio o kriminalu vezanom za igradnju teniskih terena u Banjoj Luci, koji su na početku poreske obveznike tog bh. entiteta trebali koštati 15 miliona, a na kraju će ih koštati 45 miliona maraka.

-Prema do sada podvučenoj crti Vlada je izdvojila 34 a grad Banjaluka 11 miliona maraka, ili u prosjeku dnevno su trošili pola miliona maraka na beton, čelik, malo stakla i plastike.  Kad su u decembru prošle godine počeli radovi, bez građevinske dozvole i izmjena Regulacionog plana grada Banjaluke, gradonačelnik, premijer, predsjednik i svita govorili su da će izgradnja teniskih terena koštati ukupno 15 miliona maraka, od čega je Vlada Republike Srpske trebala da izdvoji 10 a grad Banjaluka 5 miliona maraka, tvrdi Vukanović.

-Radovi su u međuvremenu utrostručeni, stalnim nadograđivanjem i ugrađivanjem, ne samo građevinskog materijala, a koliko je ko dobar i koliko se ko masno ugradilo u cijeloj operaciji, da li je par miliona ostalo svim organizatorima akcije, predsjedniku, gradonačelniku, premijeru i predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, čiji su sinovi izvodili radove sa svojom firmom „Prima“, pokazat će istraga Tužilaštva i policije po Krivičnoj prijavi koju sam podnio, naveo je on.

Vukanović je kazao da je bacanje 45 miliona maraka za teniski turnir koji treba samo Dodiku i Novaku Đokoviću, a podsjetio je i da će se turnir "Srpska Open" igrati samo ovu godinu.

Vukanović je kazao i da je Republika Srpska pred bankrotom, a pred kamerama je kazao i kako su Milorad Dodik i njegovi ljudi u sukobu s Unicredit bankom, koja je zbog tužbe teške 250 miliona maraka zaprijetila da će se povući iz RS-a, te dodao da bi to bio težak udarac za ekonomiju tog bh. entiteta, s obzirom da ta banka iza koje stoje Talijani ima veliki značaj za ukupno poslovanje u RS-u.

-Jedan od razloga za ovakvo panično ponašanje je sukob koji ima sa jednom od najvećih banaka u Republici Srpskoj, a to je Unicredit banka. Moram reći da su to presude na ivici ludila. Neka firma iza koje stoje tajkuni i političari bliski vladajućoj oligarhiji tužila je Unicredit banku jer su im zatvorili račun u banci, a ta firma nije imala ni marku prometa, a treba da naplati skoro 250 miliona KM. I ta presuda ukoliko bude potvrđena drugostepeno dovela bi do gašenja Unicredit banke i iz te banke su već upozorili da će to izazvati veliki haos. Međutim vlast misli da može opelješiti te Talijane koji stoje iza toga i zato Unicredit banka kao odgovor ne kupuje domaće obveznice, kazao je Vukanović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...