NEZAPAMĆEN SKANDAL TRESE HRVATSKU: Šefica USKOK-a naprasno dala ostavku, razlog je nevjerovatan…

-Antologijska je fotografija njih dvije kad se zbunjeno gledaju zapetljane u nove laži. Ni tada Vanja Marušić nije dala ostavku, poručio je Grmoja.

  • Regija

  • 19. Apr. 2023  

  • 0

Šefica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanja Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga, saopćeno je u utorak popodne iz Državnog odvjetništva RH (DORH). Reakcije na ovu vijest ne prestaju pristizati.

Premda su kao službeno objašnjenje iz DORH-a naveli “osobne razloge”, u javnost su ubrzo nakon objave ostavke počele curiti neslužbene informacije koje su govorile o tome da je u pozadini ostavke šefice Uskoka zapravo prometna nesreća koju je imao njezin vozač sa službenim automobilom koji je koristio u privatne svrhe.

Prema tim informacijama, posljedica prometne bila je materijalna šteta od oko 100.000 kuna na službenoj Škodi Superb koja, iz nekog razloga, nije bila kasko osigurana.

Uskok je štetu na automobilu podmirio i za to nije tražio refundaciju od vozača.

Za sve se navodno doznalo uz anonimne prijave koja je stigla u Uskok, a Hrvoj-Šipek je potom, nakon što se uvjerila da su navodi iz prijave točni, krajem prošlog tjedna pozvala Vanju Marušić i od nje tražila objašnjenje.

Tada je Hrvoj-Šipek Vanji Marušić ponudila da sama podnese ostavku.

Oglasio se Malenica

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica bio je gost Dnevnika Nove TV. Osvrnuo se na odlazak ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić.

"Kasno popodne sam dobio dopis glavne državne odvjetnice. Dostavljeno je izvješće u kojem se navode razlozi – sama činjenica je da je glavna državna odvjetnica zatražila ostavku”, kazao je Malenica, piše Dnevnik.hr.

“Vjerujem da će u narednim danima reagirati DORH”, dodao je i istaknuo da će on dati suglasnost na njeno razrješenje.

Istaknuo je da će glavna državna odvjetnica imenovati ravnatelja USKOK-a. “Sve okolnosti će se utvrditi. Svi prolaze sigurnosne provjere, ne bih donosio zaključke”, rekao je Malenica.

Kaže da je situacija odlaska Marušič interna stvar Republike Hrvatske. “Ovo je sada nova situacija”, priznao je.

Grmoja: Šefica USKOKA-a prva napušta brod koji tone

“Ravnateljica USKOKA-a Vanja Marušić nije podnijela ostavku 2021. nakon što je u propagandnom videu razotkrivena u laži da je USKOK postupao u predmetu Žalac u vrijeme kad su isti predmet preuzeli europski tužitelji. Umjesto ostavke, Vanja Marušić se sa šeficom DORH-a Zlatom Hrvoj-Šipek pokušala izvaditi s propagandnom tiskovnom konferencijom na kojoj je prošla još gore nego u prvom videu.

Antologijska je fotografija njih dvije kad se zbunjeno gledaju zapetljane u nove laži. Ni tada Vanja Marušić nije dala ostavku.

Zato mi nije uvjerljiva izlika kako je ista šefica USKOK-a danas dala ostavku zbog nekog vozača.

Prije bih rekao da se Vanja sada nastoji izvući od svake odgovornosti – pa i kaznene – zbog sudjelovanja u zataškavanjima kriminala u DORH-u, čiji je sastavni dio USKOK.

Neki govore da je Vanja Marušić željela oprati svoj obraz i da je željela otvoriti istrage protiv AP-a i Banožića, govori se čak i o tome da je nudila nagodbu Josipi Rimac koja bi dovela do istrage protiv Plenkovića, ali da Šipek to nije dopustila. Kako god bilo, ova ostavka zbog nekakvog smiješnog razloga i vozača koji je slupao službeno auto mi nikako ne drži vodu. Osim ako Šipek time nije ucijenila Marušić. Nadam se da će jednom u Hrvatskoj svi biti jednaki pred zakonom, uključujući Zlatu, Vanju i AP-a”, napisao je Mostov Nikola Grmoja na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...