GRADONAČELNICA SARAJEVA U VATIKANU: "Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju izuzetno mjesto u srcu ovog istinskog humaniste"

Gradonačelnica Karić zahvalila je Svetom Ocu za sve što je učinio i čini za sve narode i građane u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, te mu čestitala desetu godišnjicu pontifikata.

  • Vijesti

  • 19. Apr. 2023  19. Apr. 2023

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić boravi u službenoj posjeti Vatikanu gdje se susrela sa Svetim Ocem papom Franjom.

"Susret sa papom Franjom u Vatikanu, srdačan, upečatljiv i pun emocija. Njegova podrška i nastojanja da život i dostojanstvo svih ljudi, bez obzira na vjeru i naciju, budu vrhunska vrijednost i vodilja, čine ga jednom od najvećih figura i autoriteta našeg doba", istakla je Karić.

Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju izuzetno mjesto u srcu ovog istinskog humaniste, neumornog mirotvorca, čovjeka dijaloga.

"Poručio je da ne smijemo posustati, već hrabro i vrijedno treba da gradimo svoj evropski put, u miru, vjeri, međusobnom poštivanju i uz uvažavanje multinacionalnih vrijednosti", kazala je Karić.

Gradonačelnica Karić zahvalila je Svetom Ocu za sve što je učinio i čini za sve narode i građane u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, te mu čestitala desetu godišnjicu pontifikata.

Susret sa papom Franjom u Vatikanu, srdačan, upečatljiv i pun emocija. Njegova podrška i nastojanja da život i...

Objavljuje Benjamina Karić rođ. LondrcSrijeda, 19. travnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...