OVO NIJE ŠALA, ZAISTA SE DESILO: Dodikovi govori i citati iz Alana Forda promovisani u Ruskom domu u Beogradu (VIDEO)

"Moram vam reći da biti Milorad Dodik, koliko god to lijepo, uopšte nije lako", zaključuje Ljepojević.

  • Mini market

  • 19. Apr. 2023  

  • 1

Nakon što je krajem prošle godine premijerno u Laktašima promovisano pet knjiga sabranih govora Milorada Dodika, danas je ovaj komplet predstavljen beogradskoj publici u Ruskom domu, javlja Federalna televizija

Ko prati historiju pisane riječi, zna da se ona stvarala i u ugostiteljskim objektima.

"Ja sam se sa Miloradom Dodikom, nedjelja je bila, našao u jednom mjestu, jednom restoranu i razgovarali smo o tome i ja sam mu rekao: Pogledaj ovo. On je uzeo to i odnio, poslije pet-šest sati me zvao i rekao: Pola od ovih stvari koje čitam - ja sam zaboravio“, sjeća se Milan Ljepojević, priređivač knjige.

Kako bi otrgli od zaborava ovo "Dodikovo blago", uz pomoć Nezavisnih novina, upakovali su ga u libar.

"Ovih svih pet knjiga, sve su njegove riječi. Ima samo predgovor nešto moje, imaju komentari kao što su Vladimira Putina, Dobrice Ćosića, Emira Kusturice... Vama ću prvima reći da će već oko 1. maja ili najkasnije do Svetog Đurđa biti i njegova šesta knjiga koja će se zvati... Neću vam reći, to ne bilo interesaantno kad ta knjiga iziđe“, dodao je Ljepojević

Prof. dr. Milimir Mučibabić podsjetio je prisutne na nešto što je Dodik izgovorio 25. juna 2015. godine: "Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. Tad mi nije bila mnogo smislena, jer je nisam razumio. Tu rečenicu Dodik je izgovorio u beogradskom Madlenianumu obraćajući se prisutnima. Očigledno je da je tada bio svjestan da napadi na RS i njega neće prestati".

"Moram vam reći da biti Milorad Dodik, koliko god to lijepo, uopšte nije lako", zaključuje Ljepojević.

U Alanu Fordu bi rekli, a to je Milorad Dodik valjda isto shvatio: Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi. Taj citat će biti možda već u slijedećem izdanju. Strpimo se. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...