PROFESOR HRVOJE KLASIĆ OTKRIVA: Ko su bili Hitleri iz našeg sokaka i kakva je bila uloga crkve…

Zanimljive crtice iz povijesti.

  • Jeste li znali

  • 21. Apr. 2023  

  • 1

"Hitleri iz našeg sokaka“ naslov je novog video-komentara povjesničara Hrvoja Klasića.

Dana 20. aprila rođen je Adolf Hitler, najveći zločinac u povijesti čovječanstva. Jesu li ostali narodi imuni na ratne zločince ili se oni mogu pojaviti i u našim sokacima, otkriva profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Hrvoje Klasić!?

Klasić upozorava i na domaće izdajnike, piše Ljudski.ba.

Pogledajte šta je Klasić kazao o ulozi svećenstva Pravoslavne i Katoličke crkve u regionu u promicanju fašističke politike, ali i o grupi vodećih muslimanskih političara iz BiH koja je 1942. godine poslala Memorandum Hitleru kojeg oslovljavaju sa „Naš fuhreru…“.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...