DOLIJAO ISLAMOFOB: Uhapšen Miloš Ostojić, zaposlenik Luke Bar, koji je vrijeđao Bošnjake i javno pozivao na njihov progon

Predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar Miloš Ostojić sramno je vrijeđao na svom Facebook profilu Bošnjake, a opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.

  • Regija

  • 23. Apr. 2023  

  • 3

Podgorička policija po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu uhapsila je Miloša Ostojića (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

To je saopćeno iz Uprave policije, a nakon saslušanja, određeno mu je zadržavanje od 72 sata, piše Pobjeda.

Kako se navodi iz UP, policija je jučer, postupajući po saznanju da je na društvenoj mreži Facebook osoba inicijala M.O. postavila dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava.

Predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar Miloš Ostojić sramno je vrijeđao na svom Facebook profilu Bošnjake, a opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.

Ostojić je između ostalog napisao da je sa "takozvanim Bošnjacima nemoguće praviti zajedničku priču, jer posmatraju život samo sa svog prizemnog nivoa".

"Hristoljubiva braćo, spremite se za progone! Zavjet koji su nam naši preci ostavili nas doziva. Još ima svjetlosti u danu da se borimo protiv tame i neznanja", poručuje revizor Ostojić.

alt

Odbor direktora i menadžment Luke Bar u subotu se ogradio od tih objava pa najavio da će odmah biti iniciran postupak smjene Ostojića.

Policija je saopćila da je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Ostojić uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...