LIJEPE VIJESTI IZ MINISTARSTVA SAOBRAĆAJA KS: Slijedi čišćenje stanica i uređenje tramvajskog pojasa, duž cijele pruge bit će sadnice i stabla

"Održavanje će podrazumijevati kontinuirano uređenje tramvajskog pojasa i zelenih površina, čišćenje stajališta, postavljanje i održavanje kanti, čišćenje cijele dionice. Osim toga, dužinom cijele pruge bit će posađene sadnice i stabla koja odgovaraju određenom dijelu dionice", naglasio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

  • Društvo

  • 24. Apr. 2023  

  • 0

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP) je najavio uređenje pojasa rekonstruisane tramvajske pruge te obećao da će se redovno održavati.

Kako je istakao, uskoro počinju aktivnosti na intenzivnom i adekvatnom održavanju. Objasnio je šta će to značiti.

"Održavanje će podrazumijevati kontinuirano uređenje tramvajskog pojasa i zelenih površina, čišćenje stajališta, postavljanje i održavanje kanti, čišćenje cijele dionice. Osim toga, dužinom cijele pruge bit će posađene sadnice i stabla koja odgovaraju određenom dijelu dionice", naglasio je.

Šteta je napomenuo da je riječ o radovima koji se finansiraju novcem građana, baš kao što je i pruga izgrađena novcem građana te je pozvao sugrađane da čuvaju javnu imovinu.

Ukazao je da predstoje proceduralne aktivnosti s preduzećem Park koje će održavati prugu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...