RATNI ZLOČINAC VOJISLAV ŠEŠELJ O GLASANJU UKRAJINE ZA PRIJEM KOSOVA U VIJEĆE EVROPE: "Nije me iznenadila ova odluka nacističkog režima u Kijevu"

Kako je Šešelj ocenio, Ukrajina je ovim postupkom pokazala svoje pravo lice.

  • Regija

  • 24. Apr. 2023  24. Apr. 2023

  • 2

Ratni zločinac i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocijenio je za Alo stav Ukrajine o prijemu Kosova u Vijeće Evrope kao očekivan.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Komiteta mninistara Vijeća Evrope odlučeno je da se aplikacija Kosova za prijem u Vijeće Evrope proslijedi Parlamentarnoj skupštini. Protiv ovog prijedloga glasali su Rumunija, Španija, Kipar, Azerbejdžan, Gruzija, Mađarska i Srbija. Ukrajina, čiji je teritorijalni integritet zvanični Beograd branio tokom glasanja u svim međunarodnim formumima, uključujući i Generalnu skupštinu UN, bila je uzdržana.

Ovim povodom, Šešelj je za Alo! izjavio da ga ovakva odluka Ukrajine nije iznenadila:

"Nije me iznenadila ova odluka nacističkog režima u Kijevu. Srbija bi trebalo pod hitno da koriguje podršku teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine. Nas to više ne bi trebalo da interesuje", kaže Šešelj.

Kako je ocijenio, Ukrajina je ovim postupkom pokazala svoje pravo lice.

"Ja sam, inače, uvijek bio za povratak spornih teritorija pod sastav Ruske Federacije - kako Krima, tako i Donjecka, Luganska i Hersona", podsjetio je Šešelj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...