VELIKI HAOS NA POMOLU; KOŠARAC INFORMISAO MINISTARSTVO ODBRANE BiH: Počelo povlačenje predstavnika RS iz Komisije za saradnju sa NATO-om

Podsjećamo, Dodik je prošle sedmice najavio da će tražiti da se prekinu sve vježbe između Oružanih snaga BiH i NATO-a.

  • Vijesti

  • 24. Apr. 2023  

  • 5

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac povukao je predstavnika ovog ministarstva iz Komisije za saradnju sa NATO-om.

Košarac je na svom Twitter nalogu objavio da je o ovome informisao Ministarstvo odbrane BiH.

"Informisao sam zamjenika ministra odbrane BiH Aleksandra Goganovića da predstavnik MVTEO BiH neće učestvovati u radu Komisije za saradnju sa NATO-om, u skladu sa stavom institucija RS-a. Politika RS-a u vezi s ovim pitanjem nedvosmislena je i jasna Ne članstvu u NATO-u", poručio je Košarac.

Podsjećamo, Dodik je prošle sedmice najavio da će tražiti da se prekinu sve vježbe između Oružanih snaga BiH i NATO-a.

"Tražit ću od Željke Cvijanović da se prekinu ovdje sve vježbe sa bilo kim dok traje sukob u Ukrajini. Komisiju za saradnju sa NATO-om ću tražiti da prestane raditi", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...