JADRANKA KOSOR OTKRILA DETALJE IZ INTIMNOG ŽIVOTA: Žao mi je što nisam pjevala pjesmu Halida Bešlića, najbolje perem prozore uz…

Kad sam je snimala, shvatila sam koliko je zaista preteško pjevati, pjevala ju je legenda i žao mi je što je niste čuli.

  • Show

  • 25. Apr. 2023  25. Apr. 2023

  • 0

Bila je hrvatska premijerka, bila je ministrica, sada je najpoznatija tviterašica, ali i pjevačica.

Jadranka Kosor je ispala iz showa Masked Singera, ali svojim je izvedbama oduševila publiku.

Pjevala je svašta - i Baretove 'Teške boje', i 'Mamu ŠČ', nije joj bio problem ni 'Bella Ciao' pa ni pjesma 'Clandestino' od Manu Chao u kojoj je otpjevala i stih 'Marihuana Illegal'.

Mnogi su pretpostavljali da se baš bivša premijerka Hrvatske krije ispod maske Kraljice i dobro su mislili.

-Odrasli bi me zaustavljali i ozbiljno pitali jesam li to ja. A ja sam bila vezana ugovorom, to je ozbiljan posao, i jako sam se dobro zabavljala. Izvodila bih nešto, govorila da nisam gledala i pitala o čemu se radi. Dala sam si oduška, iako sam jako teško pristala, kazala je Kosor za RTL.

-Nazvao me producent, suptilno me navodio korak po korak, uporno i pametno, želio je doći do cilja - da bivša premijerka nastupi. Pa sam rekla 'ne', onda se dvoumila, upadala u krize razmišljanja što i kako, imala dvojbe hoće li mi se svi smijati.

Pristala sam jer smo došli do pitanja: 'Kad biste pristali, što biste željeli biti?'

Ispalila sam da sam od djetinjstva željela biti kraljica. Rekao je: 'Pa dobro, možemo to.'

Rado slušam Manu Chao i Clandestino, ali to je jedna koncertna izvedba s fantastičnim klasičnim gitarama. To je glazba koja me opušta, cijeli njihov repertoar. Žao mi je što nisam otpjevala rezervnu pjesmu, Halida Bešlića i Tešanj. Htjela sam malo zbuniti publiku. Snimila sam 'We are the Champions' Queena koja ima dosta dobrz poruku.

Kad sam je snimala, shvatila sam koliko je zaista preteško pjevati, pjevala ju je legenda i žao mi je što je niste čuli.

Strašno volim glazbu kad se odmaram i to je ona uz koju mogu plesati. Na primjer, uz Shakiru perem prozore i to najbolje, kazala je Kosor.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...