DODIK NA RTS-u: "Šta je problem velika Srbija, ja volim da bude velika i jaka, želio bih da se jednog dana srpski narod na ovim prostorima ujedini. Ja ne vjerujem u BiH" (VIDEO)

Voditelj emisije na RTS-u u jednom je trenutnku kazao da se u Sarajevu, teško izgovarao, naziv turnira Srpska Open (navod nije istina jer je većina medija pisala i izvještavala o turniru navodeći njegovo puno ime).

  • Politika

  • 25. Apr. 2023  25. Apr. 2023

  • 4

Predsjednik Repbulike Srpske Milorad Dodik gostovao je u emisiji Oko na Radio-televiziji Srbije. Dodik je tokom emisije iznio niz uvreda na račun Bosne i Hercegovine, Bošnjaka, insittucija BiH i međunarodnih zvaničnika, prenosi N1.

U uvodu emisije voditelj je spomenuo izjavu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u kojoj je kazao da Dodik nastavlja velikosrpsku politiku.

“Šta je problem velika Srbija, ja volim da bude velika i jaka, želio bih da se jednog dana srpski narod na ovim prostorima ujedini. Ja ne vjerujem u Bosnu i Hercegovinu.” kazao je na početku emisije Dodik.

Naveo je da strani ambasadori sve vrijeme guraju potpunu centralizaciju BiH, ne uvažavajući status koji je utvrđen Dejtonskim sporazumom i Ustavom, već razgrađuju taj status da bi Republika Srpska postala prazna ljuštura.

“U ovom periodu, kada posmatrate u cjelini, postoji period kada je novi sistem i jačanje BiH kao centralne zemlje činio visoki predstavnik. Pa je on izgubio zamah i to je preuzeo Ustavni sud sa tri stranca, dvoje Bošnjaka, dvoje Srba i dvoje Hrvata. Trojica stranih sudija i muslimani (Način na koji Dodik naziva Bošnjake) se dogovaraju u Sarajevu kako će da glasaju. Od to dvoje sudija muslimana, jedan je ratni predsjednik SDA, a drugi potpredsjednik SDA. I vi smatrate da će oni biti blagonakloni i da će biti pravnici a ne političari. Naravno da su političari” zaključio je Dodik.

Voditelj emisije na RTS-u u jednom je trenutnku kazao da se u Sarajevu, teško izgovarao, naziv turnira Srpska Open (navod nije istina jer je većina medija pisala i izvještavala o turniru navodeći njegovo puno ime).

“To je problem BiH” nadovezao se Dodik.

Voditelj je zatim dodao da je jedan bivši novinar iznio teoriju da će BiH biti podjeljena između Srbije i Hrvatske u zamjenu za Kosovo. (Voditelj je mislio na Senada Pećanina).

“Kome smeta Srpski svijet? On nije uvijek ratni svijet? To je Novak Đoković. Srpski svijet je Emir Kusturica, naše pismo, naši filmovi.” kazao je između ostalog Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...