PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH: Pripadnici SIPA-e pretresli kuću bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

Pretres je izvršen po naredbi Tužilaštvu BiH. Zvaničnih informacija u ovom trenutku nema.

  • Vijesti

  • 26. Apr. 2023  

  • 3

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su pretresli kuću bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, nezvanično saznaje Klix.ba.

Pretres je izvršen po naredbi Tužilaštvu BiH. Zvaničnih informacija u ovom trenutku nema.

Glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić poručila je za Klix.ba da nema informacije o ovom pretresu.

Nezvanično, provjere se vrše u vezi s Mehmedagićevom diplomom. Reporter Klix.ba izvještava da pred kućom Osmana Mehmedagića nema pripadnika policijskih snaga u uniformama.

Pred njegovom kućom nalazilo se više novinarskih ekipa, ali su se u međuvremenu razišle.

Podsjećamo, organi vlasti su pretresali i prije privatne objekte Mehmedagića, a razlozi pretresa bili su zbog istraga koja se vode protiv njega, a u vezi sa sticanjem diplome na Američkom univerzitetu u BiH, čiji je direktor Denis Prcić bio u pritvoru zbog sumnje da je Mehmedagiću omogućio nezakonito sticanje diplome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...