JOE BIDEN OBJAVIO PREDIZBORNI VIDEO-SPOT: "Dobro poznajem Trumpa i znam kakvu opasnost predstavlja za..."

Reklama nije izravno protiv republikanaca, ali spominje ekstremni pokret koji nastoji poništiti izbore, zabraniti knjige i eliminirati pravo žene na izbor.

  • Svijet

  • 27. Apr. 2023  27. Apr. 2023

  • 2

Američki predsjednik Joe Biden rekao je, dan nakon što je najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima 2024., kako možda nije jedini koji može pobijediti Donalda Trumpa, ali ga dobro poznaje i upoznat je s načinom na koji bivši predsjednik radi.

- Možda nisam jedini, ali ga dobro poznajem i znam kakvu opasnost predstavlja za našu demokraciju. Već smo to vidjeli, rekao je američki predsjednik Joe Biden.

Biden je pokrenuo svoju kandidaturu za reizbor u utorak s obećanjem da će zaštititi američke slobode od "ekstremista" povezanih s Donaldom Trumpom, a u video najavi prikazao je napad Trumpovih pristaša na američki Kapitol iz januara 2021.

Biden je pojasnio kako bi se ponovno kandidirao i u slučaju da se Trump nije kandidirao, rekavši kako je njegov pozitivan rejting trenutno sličan rejtingu njegovih prethodnika.

- Dobro sam razmislio prije nego što sam se odlučio kandidirati i osjećam se dobro, uzbuđen sam i mislim da smo na rubu preokreta, rekao je Biden.

Predsjednik je rekao kako ima još toga što treba učiniti kako bi pozicionirao SAD da bude ekonomski i politički siguran na duže vrijeme.

- Mislim da moramo završiti posao, rekao je Biden.

Bidenova kampanja za reizbor objavila je svoju prvu reklamu za predizborni ciklus. Prikazuje nemire na Kapitolu i fokusira se na pitanja poput oružanog nasilja, pobačaja i očuvanja demokracije. Reklama će se emitirati na nacionalnim kablovskim kanalima u Arizoni, Georgiji, Michiganu, Nevadi, Pennsylvaniji i Wisconsinu, svim ključnim državama koje će vjerovatno odrediti pobjednika predsjedničkih izbora 2024. godine. Biden je pobijedio u svih šest država 2020.



Priorities USA, demokratski "super PAC" (odbor za političko djelovanje), najavio je da će potrošiti 75 miliona dolara na digitalne oglase u ovih šest ključnih država.

Reklama nije izravno protiv republikanaca, ali spominje ekstremni pokret koji nastoji poništiti izbore, zabraniti knjige i eliminirati pravo žene na izbor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...