ZVIZDIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM FINSKE: "Republika Finska bi trebala razmotriti vraćanje u EUFOR Althea misiju koju su napustili 2018. godine"

Predsjedavajući Zvizdić i finski ambasador Kankanpa su ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri te da je u narednom periodu neophodno jačati ekonomske veze. N

  • Vijesti

  • 27. Apr. 2023  27. Apr. 2023

  • 1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Finske za BiH u Hrvatskoj Kalea Kankanpu i zahvalio se na podršci Republike Finske prilikom dodjele kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu u decembru prošle godine.

Kako se navodi u saopćenju Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Zvizdić je čestitao Republici Finskoj na nedavnom ulasku u NATO pakt i rekao da je to važno za stabilnost ove države imajući u vidu globalne izazove kojima svjedočimo.

Upoznao ga je i s aktuelnom političkom situacijom u BiH. S tim u vezi, predsjedavajući Zvizdić je rekao da bi Republika Finska trebala razmotri vraćanje u EUFOR Althea misiju koju su napustili 2018. godine. Istaknuo je da bi to bila dobra odluka za sigurnost i stabilnost zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić i finski ambasador Kankanpa su ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri te da je u narednom periodu neophodno jačati ekonomske veze. Naglasili su da je potrebno raditi na povezivanju poslovnih zajednica, posebno u oblasti obnovljive energije, poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i ruralnog razvoja, s naglaskom na potencijale seoskog turizma.

Složili su se i da postoji prostor i za unapređenje parlamentarne saradnje između Finske i BiH.

Na kraju sastanka, predsjedavajući Zvizdić je ambasadoru Kankannpa poželio uspjeh u radu i diplomatskoj karijeri, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...