NERMIN NIKŠIĆ NE KRIJE ODUŠEVLJENJE: "Pozdravljam sistemsko, trajno rješenje koje je nametnuo Schmidt"

"Nažalost, sve dok je više domaćih političara koji su posvećeni politikanstvu umjesto da radimo na iznalaženju kvalitetnih rješenja", kaže Nikšić

  • Politika

  • 27. Apr. 2023  

  • 2

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić "pozdravio je sistemsko, trajno rješenje koje je nametnuo Schmidt".

"Nažalost, sve dok je više domaćih političara koji su posvećeni politikanstvu umjesto da radimo na iznalaženju kvalitetnih rješenja, postoji potreba za intervencijama visokog predstavnika. Radi se o rješenju koje su priželjkivale i javno zagovarale sve dobronamjerne političke opcije.

Uvođenje sankcija za korupciju izabranih dužnosnika i izigravanje volje birača, što je glavni razlog kontinuirane blokade formiranja vlasti, također je značajan iskorak u pozitivnom smjeru. Nadam se da će ubuduće biti dovoljno mudrosti među domaćim političkim činiteljima da sami pronalazimo rješenja za sistemske probleme.

Vrijeme je da krenemo sa radom i reformama, dosta je bilo populizma i blokada. Našim građanima to dugujemo", napisao je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...