PROFESOR HRVOJE KLASIĆ RAZOTKRIVA FAŠISTIČKE ZLOČINCE: Koga to slave Milorad Dodik, Draško Stanivuković i Jelena Trivić...

„Kako komemorirati Jasenovac i slaviti četnike?!“ pita se Hrvoje Klasić.

  • Jeste li znali

  • 28. Apr. 2023  

  • 1

Oni koji su iracionalni po pitanju prošlosti, zašto bi bili racionalni kada su u pitanju sadašnjost i budućnost?

Povjesničar Hrvoje Klasić, profesor na Fakutetu političkih znanosti u Zagrebu ovoga puta bavi se teškom temom.

„Kako komemorirati Jasenovac i slaviti četnike?!“ pita se Hrvoje Klasić.

Klasić govori o najsramotnijoj epizodi u povijesti hrvatskoga naroda, ali i ukazuje na još jedan nevjerovatan presedan – žal nad jasenovačkim žrtava, a u isto vrijeme slavljenje četničkih zločinaca koji su sudjelovali u pokolju tih istih žrtava, piše Ljudski.ba.

U nastavku pogledajte šta Klasić kaže o političarima poput Dodika, Stanivukovića i Trivićke i zbog čega je bitno znati stvarnu istinu utemeljenu na povijestnim činjenicama i dokazima kada se govori o četnicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...