DAČIĆ HITNO MORAO KOD LJEKARA: "Imao sam puls samo 44, pregledali mi srce, imam preskakanje"

Dačić je i pokazao mjesto na ruci gdje mu je rađena koronarografija (kateterima i žicama se ulazi u unutrašnjost tijela i dolazi do srca, kako bi se pregledale koronarne arterije i dijagnostikovale bolesti srca, prim, aut.).

  • Regija

  • 30. Apr. 2023  

  • 2

Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i šef diplomatije, otkrio je jutros na TV Pink da je morao na pregled srca - koronarografiju, kako bi ljekari utvrdili zbog čega je imao puls od svega 44, što je gotovo nemoguće i veoma opasno stanje.

Na pitanje voditeljice kakvo mu je zdravstveno stanje, te da čula i da je išao na pregled srca, Dačić je i pokazao mjesto na ruci gdje mu je rađena koronarografija (kateterima i žicama se ulazi u unutrašnjost tijela i dolazi do srca, kako bi se pregledale koronarne arterije i dijagnostikovale bolesti srca, prim, aut.).

"Ja imam tu teoriju da sam dobro dok ne odem kod doktora. Inače ne volim da idem kod doktora. Vi znate da imam visok šećer godinama i nedavno sam imao veoma nizak puls, pa su onda ljekari tražili da provjerim zbog čega, pa sam onda išao na koronarografiju. Srećom, srce mi je u redu. Ali moram da vidim šta je. Imao sam puls 44, što je gotovo nemoguće, ali ustanovili su da imam neko preskakanje srca i moram da vidim o čemu se radi", rekao je Dačić i dodao:
"Pa ja da sam mogao na ovoj sjednica Vijeća sigurnosti UN…Pa znate šta, vama dođe da…Kad vidite koliko su to licemjerni ljudi! Oni dobacuju tamo nešto, viču, trla baba lan, omalovažavaju nas. Ona (Donika Gervala Švarc, kosovska ministarica koja ga je optužila za ratni zločin i nazvala “Mali Sloba”, prim. aut) priča Vijeću sigurnosti i gleda u mene. Ja kažem: 'ne gledaj u mene, bre, gledaj tamo, tamo su ti ovi iz Vijeća sigurnosti'".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...