IZETBEGOVIĆ SE HVALI VLADOM FEDERACIJE: "U mandatima nekih ranijih vlada to je bila svakodnevica..."

-SDA će, kroz djelovanje u parlamentima na svim nivoima vlasti, nastaviti da bude partner svim radničkim kategorijama i da se zalaže za popravljanje njihovog statusa, poručio je Izetbegović.

  • Politika

  • 01. Maj 2023  

  • 4

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je čestitku radnicima u Bosni i Hercegovini povodom Prvog maja.

- Svim radnicima u Bosni i Hercegovini, posebno onima iz realnog sektora, čestitam Prvi maj, Međunarodni praznik rada.

U posljednjim godinama radnička prava i socijalni položaj radnika u značajnoj mjeri su unaprijeđeni, što je rezultat reformskih procesa koje je provodila Vlada Federacije BiH. To je i razlog zbog kojeg na ulicama naših gradova nismo gledali radničke proteste ili imali brojnije štrajkove, što je u mandatima nekih ranijih vlada bila svakodnevica.

Postoji, naravno, još mnogo prostora da se položaj radnika popravi, jer je borba za radnička prava, ekonomski razvoj i društvo socijalne pravde kontinuirana.

SDA će, kroz djelovanje u parlamentima na svim nivoima vlasti, nastaviti da bude partner svim radničkim kategorijama i da se zalaže za popravljanje njihovog statusa, poručio je Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...