DA LI STE VIDJELI NJEN OGLAS: Radnica mrtvačnice prodavala dijelove tijela na Facebooku - od jednog čovjeka zaradila ogromnu sumu

Ona se izjasnila da nije kriva po 12 tačaka optužnice, ali ostaje u pritvoru dok čeka ročište u utorak.

  • Hronika

  • 01. Maj 2023  

  • 1

Žena iz Arkanzasa izjasnila se da nije kriva za optužbe da je prodala ukradene dijelove tijela sa leševa sa medicinskog fakulteta za skoro 11.000 dolara čovjeku iz Pensilvanije koga je upoznala na društvenim mrežama.

Candice Chapman Scott (36) bivša radnica mrtvačnice, optužena je da je prodala 20 kutija sa dijelovima tijela čovjeku koga je upoznala preko Facebook grupe.

Ona se izjasnila da nije kriva po 12 tačaka optužnice, ali ostaje u pritvoru dok čeka ročište u utorak.

Čovjek koji je navodno kupio posmrtne ostatke nije naveden u saveznoj optužnici, ali on je identifikovan kao Jeremy Lee Pauley, prenosi New York Post.

Prema optužnici, Scott je u oktobru 2021. navodno kontaktirala Pauleya i počela da mu nudi ostatke tijela iz mrtvačnice.

U narednih devet mjeseci Scott je Pauleyu prodala fetuse, mozak, srca, pluća, genitalije, velike komade kože i druge dijelove tijela, navodi se u optužnici. U optužnici se tvrdi da je Scott u jednom trenutku prodala ostatke fetusa na sniženju jer "nije u odličnoj formi".

Scott je zaradila 10.975 dolara u 16 ​​odvojenih transfera, navodi se u optužnici. Tužioci tvrde da Scott treba da ostane iza rešetaka do suđenja.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...