AKO IMATE iPHONE: Instalirajte novu brzu nadogradnju; Nova sorta "manjih" zakrpa za Appleove uređaje stigla je...

(...) u ponedjeljak, a kompanija najavljuje da će ih, ako zatreba, biti još.

  • HiTec

  • 02. Maj 2023  02. Maj 2023

  • 0

Apple je u ponedjeljak izbacio prvu zakrpu nove vrste, takozvani "rapid security" patch. Riječ je o manjoj nadogradnji dizajniranoj za ispravak ranjivosti koje su pod aktivnom istragom ili predstavljaju ozbiljan rizik svim korisnicima određenog sustava ili uređaja.

Ova "Brza sigurnosna intervencija" ili Rapid Security Response dostavlja "važne sigurnosne nadogradnje između dvije softverske nadogradnje". RSS Appleu omogućava slanje manjih nadogradnji koje će zakrpati korisničke uređje brže nego što bi to radile standardne nadogradnje, piše TechCrunch. Funkcija je automatski aktivirana na svim uređajima te se u pravilu može instalirati bez ponovnog pokretanja uređaja. Prva ovakva nadogradnja koja je izašla početkom tjedna traži ponovno pokretanje iPhonea.

Nadogradnja je dostupna smartfonima koji koriste iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 i macOS 13.3.1. Nakon što se instalira dodat će slovo pored trenutne verzije softvera - iOS 16.4.1 (a), iPadOS 16.4.1. (a) i tako dalje. Ako koristite starije verzije operativnog sustava, brze zakrpe su nedostupne, no ispravci koje donose stići će sa sljedećom većom nadogradnjom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...