ČINI SE KAO FER PONUDA: Najskuplja Dacia dolazi iz Njemačke i košta 34.990 eura

Ugradnju širih niskoprofilnih guma neće odobriti oni koji planiraju silazak s asfalta, dok će ostali vidjeti kako i rumunski SUV ovim ide u korak s premium rivalima sa zapada.

  • Auto

  • 02. Maj 2023  02. Maj 2023

  • 0

U iščekivanju nove generacije njemački tuner je ponudio nešto doista ekskluzivno.

Iako Duster mnogi doživljavaju kao radno vozilo, a kao najveći adut mu se pripisuje omjer uloženog i dobijenog, malo ko rumunski SUV doživljava šminkom. Barem dok ne vide izvedbu koju potpisuje njemački tuner CarPoint.

Baza je vrlo vjerovatno Extreme verzija, i to u trenutno najatraktivnijoj izvedbi s 1.3 benzincem od 150 KS i 4WD pogonom. Sada uz ime nosi sufiks CarPoint Gelb Edition, a lako ćete je prepoznati po žutoj boji, brojnim dodacima i kotačima promjera čak 20 inča. 

Ugradnju širih niskoprofilnih guma neće odobriti oni koji planiraju silazak s asfalta, dok će ostali vidjeti kako i rumunski SUV ovim ide u korak s premium rivalima sa zapada. Automobil je ukrašen i pragovima, maskom s novim logom marke te posebnom grafikom na ramenima. 

Straga pak dominira dvostruki ispuh, dok se kuka nudi kao opcija, baš kao i dodatni set naplataka sa zimskim gumama. U kabini su promjene minimalne, ali to ne znači da je ponuda oskudna.

Naprotiv, navigacija i automatska klima su standardne, baš kao i grijana prednja sjedala. 

Poznata je i cijena. CarPoint ovaj model nudi po cijeni od 33.990 eura, što se s obzirom na ekskluzivnost čini kao fer ponuda.

Ako ste avanturist, razmislite o Camouflage verziji s krovnim šatorom uz cijenu od 34.990 eura. Odlučite li se za kupovinu novog Dustera znajte da cijena kreće od 18.200 eura, a izvedba s 4x4 pogonom koja uključuje 1.5 dCi motor u Extreme verziji stoji 25.900 eura. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...