PEUGEOT PREDSTAVIO OBNOVLJENI 2008: U kabini dominira 10-inčni zaslon koji sada postaje standardan u...

(...) najnižoj razini opreme.

  • Auto

  • 04. Maj 2023  04. Maj 2023

  • 0

U trenutno najaktivnijem segmentu na europskom tržištu jedan od najznačajnijih igrača je Peugeot 2008, koji je sada obnovljen.

Uobičajeni facelift na sredini životnog vijeka redovito znači usuglašavanje s aktualnim dizajnerskim trendovima. U slučaju ovog modela to je dizajnersko usuglašavanje s novijim modelima poput 308 te obnovljenih većih crossovera. 

Sprijeda su znak raspoznavanja dnevna svjetla u obliku kandži lava, ali sada u verziji s po tri vertikalne trake. Time ovo postaje drugi model u gami koji prihvaća novi potpis, nakon 508 (i 508 SW). Tu su i dizajn naplataka promjera do 18 inča kakav smo već vidjeli na 408 te detalji poput crnih lakiranih kućišta retrovizora.

U kabini dominira 10-inčni zaslon koji sada postaje standardan u najnižoj razini opreme. Bolje opremljene izvedbe dobivaju novi digitalni kokpit, a GT izvedba dobiva i 3D efekt. Ulazne izvedbe će tako i dalje imati analogne pokazivače, što i nije toliko loše. 

U Peugeotu su slušali primjedbe vlasnika, pa su poradili i na detaljima koji olakšavaju svakodnevno korištenje.

Tako su primjerice ugradili dodatne USB konektore za punjenje, sustav bežičnog punjenja je jači, a poboljšana je i rezolucija kamera za pomoć pri parkiranju.

Najveća novost ispod poklopca tiče se električnog pogona. Dosadašnji e-2008 je postao E-2008, a to znači da je i ovdje svoje mjesto dobio obnovljeni elektropogon sa snažnijim elektromotorom (156 KS) i većom baterijom (54 kWh).

Usprkos većoj snazi potrošnja je manja te je doseg skočio na preko 400 km. 

Početkom iduće godine dolazi i hibrid s benzincem od 136 KS, koji će imati i do 15 posto nižu potrošnju od aktualnih benzinaca. Podsjetimo, u ponudi ostaju trocilindraši sa 100 i 130 KS, kao i 1.5 dizelaš sa 130 KS. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...