SLAVNA GLUMICA ISKRENO O BORBI S MULTIPLA SKLEROZOM: "Imaš samo male usr... dane, bojim se ući i u tuš kabinu..."

Applegate je dodala da se muči s najjednostavnijim zadacima, uključujući hodanje niz stepenice i nošenje stvari

  • Žena

  • 05. Maj 2023  05. Maj 2023

  • 0

Holivudska glumica Christina Applegate otvoreno je progovorila o životu s multiplom sklerozom, otkrivajući da je to stanje "je*eno sranje".

Applegate je nedavno razgovarala s Vanity Fairom kako bi otkrila koliko je teško živjeti s iscrpljujućom bolešću koja joj je život okrenula naglavačke. Glumica kojoj je 2021. dijagnosticirana multipla skleroza bila je prisiljena odstupiti od uloge u Netflixovoj seriji Dead to Me. Tokom snimanja treće i posljednje sezone serije Applegate je otkrila da je počela osjećati "bol u nogama i drhtanje", što ju je nagnalo da uzme određeno slobodno vrijeme prije nego što se vrati na posao i završi snimanje.

"Nedostaje mi to iskustvo, ali u isto vrijeme, budući da je to bila nevjerovatna borba ove i prošle godine, osjećam olakšanje što se više ne moram toliko truditi da preživim dan", rekla je u intervjuu za popularni magazin.

Novinarka Jessica Shaw zatim je upitala kako se 51-godišnjakinja osjeća nakon dvogodišnje bolesti. Glumica je priznala da nikad nema "dobar dan".

"Imaš samo male usrane dane. Ljudi kažu: 'Pa, zašto se više ne tuširaš?' Pa zato što je ući u tuš zastrašujuće. Možete pasti, možete se poskliznuti, noge vam mogu zaklecati. Pogotovo zato što imam stakleni tuš. Strašno mi je ući tamo", ispričala je.

Applegate je dodala da se muči s najjednostavnijim zadacima, uključujući hodanje niz stepenice i nošenje stvari.

U februaru je Applegate svojim posljednjim crvenim tepihom, na dodjeli nagrada SAG, prošetala sa štapom na kojem je pisalo "FU MS".

Glumica, koja je bila nominirana za nagradu SAG za izvanrednu glumačku izvedbu u humorističnoj seriji, rekla je ranije za Los Angeles Times: "Ovo je vjerovatno moja posljednja dodjela nagrada kao glumice, tako da je to velika stvar. Trenutno nisam mogla zamisliti ustati u 5 ujutro i provesti 12 do 14 sati na setu. To u ovom trenutku nemam u sebi."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...