PO UZORU NA DRUGE MODELE KONCERNA: Citroenov električni adut dobio novi pogon, ubuduće će se...

(...) zanimljivi Citroenov crossover kompakt u električnom izdanju nuditi i sa snažnijim elektromotorom.

  • Auto

  • 07. Maj 2023  07. Maj 2023

  • 0

Po uzoru na druge električne modele koncerna, i e-C4 je dobio novi pogon.

Ubuduće će se zanimljivi Citroenov crossover kompakt u električnom izdanju nuditi i sa snažnijim elektromotorom.

Umjesto dosadašnjih 136 KS, sada daje 156 KS i 260 Nm, a poznamo ga iz drugih modela Stellantis koncerna kao što su Peugeot E-208, Opel Mokke i drugi.

Uz snažniji motor dolazi i veća baterija. Kapacitet joj je povećan s 50 na 54 kWh, a doseg je skočio s oko 360 na 415-420 km po WLTP-u. Prosječna potrošnja energije na ovoj izvedbi pala je na 12.6 kwh/100 km.

Zanimljivo je da je, usprkos većem kapacitetu, vrijeme punjenja ostalo isto. Opcije se kreću od standardnog punjenja na 7.4 kW, preko opcijskog trofaznog punjača od 11 kW, pa do brzih punjača snage do 100 kW. 

Osim pogona, e-C4 i e-C4 X nisu dobili druge promjene. Nema novosti čak ni u imenu, pa će novu izvedbu vizualno biti nemoguće razlikovati od slabije izvedbe. Jedino ograničenje je što je jači pogon zasad rezerviran za bogatiji paket opreme Shine, dok se uz ostale nude dosadašnji pogoni. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...