INSAJDERI SVE SIGURNIJI: iPhone 15 Pro će ostati bez ove zanimljive funkcije; Dobavljač dijelova za Appleove uređaje...

(...) navodi da su neki dijelovi odgođeni, što implicira da ove godine iPhone 15 Pro ipak neće dobiti "lažne" tipke za zvuk slične Homeu kakve smo susreli na iPhoneu 7 i 8.

  • HiTec

  • 08. Maj 2023  08. Maj 2023

  • 0

Ako pratite glasine o novim Appleovim telefonima, vjerovatno vam je za oko zapela ona o tipkama za glasnoću koje bi trebale biti osjetljive na dodir, pretvorivši komande novog premijskog uređaja u nešto slično kapacitivnim kontrolama za glasnoću na AirPodsima.

Engadget izvještava da je sve izglednije kako se ova nadogradna neće desiti još barem godinu dana. MacRumors se domogao pisma za dioničare u kojem Appleov dostavljač Cirrus Logic navodi da 'nov proihzvod kojeg smo spomenuli u prošlom sazivu dioničara kao novitet koji bi trebao doći ove jeseni neće stići po planu'.

Cirrus, podsjetimo, proizvodi komponente koje idu u iPhoneov sustav za vibraciju - Taptic Engine.

Apple je Cirrusov najveći klijent koji je firmi u 2022. donio 79 posto zarade. Cirrus je u studenom prošle godine objavio da radi na novoj komponenti mješovitog signala i visokih performansi (HPMS), što spada pod istu kategoriju kao i Taptic Engine.

Komponenta je izvorno trebala na smartfone doći tokom 2023., a Cirrus je ove sedmice objavio da ima "ograničenu vidljivost" u budućnost tog proizvoda.

Izvještaji koji predlažu da će iPhone 15 Pro imati set tipki sličnih "lažnom" Homeu na starijim modelima prvo je došao od insajdera Ming-Chi-Kuoa koji je prošle jeseni rekao da kompanija s idućeg najskupljeg uređaja planira maknuti analogne tipke za regulaciju glasnoće i paljenje uređaja.

Prošlog je pak mjeseca promijenio prognozu rekavš da je Apple odlučio mijenjati planove zbog 'neriješenih tehničkih poteškoća prije masovne prodizvodnje uređaja. Ako nište drugo, razvoj situacije samo je još jedan podsjetnik da se glasine o nadolazećim smartfonima zbilja trebaju uzimati s dozom skepticizma.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...