MUP KS OGLASIO SE O AKCIJI "START": Na terenu više od 150 policajaca, zaplijenjen skupocjen nakit, automobili, novac...

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima

  • Hronika

  • 09. Maj 2023  09. Maj 2023

  • 5

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili novim saopćenjem o današnjoj akciji START, navodeći kako je na terenu više od 150 policijskih službenika.

“Pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva “START”. Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža – na više od 20 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila”, navedeno je u saopćenju.

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila.

“Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima”, navodi se.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Podsjetimo, od jutros se na različitim lokacijama pretresaju objekti koji se dovode u vezu sa načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...