OSUMNJIČENI SU ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Uhapšeni u predmetu "Start" predati Tužilaštvu BiH (FOTO)

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela - organiziranog kriminala i pranja novca u velikim iznosima.

  • Hronika

  • 10. Maj 2023  

  • 0

Osumnjičeni u predmetu "Start" danas su u poslijepodnevnim satima predani Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gdje će ih ispitati postupajući tužilac, koji će nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, kao i podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela - organiziranog kriminala i pranja novca u velikim iznosima.

U okviru istražnih aktivnosti u predmetu kodnog naziva "Start", policijski istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su blokadu računa u iznosu većem od pola miliona KM, fizičkih i pravnih osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon što se završi ispitivanje osumnjičenih u Tužilaštvu BiH, bit će poznato za koliko osoba će biti zatražen pritvor ili mjere zabrane, saopćeno je iz Tužilaštvo BiH.

Nešto ranije uhapšeni u istoj akciji, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i sekretarka općine Alma Destanović predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osim njih dvoje, jučer su su uhapšeni i Elmedin Karišik te Seid Hadžibajrić. Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...