BURNO U SARAJEVU: Vijeće ministara BiH o važnim zakonima, Šemsudin Mehmedović najavljuje najgori scenarij...

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH te Nacrta zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

  • Vijesti

  • 11. Maj 2023  11. Maj 2023

  • 5

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH te Nacrta zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Pred ministrima bi se trebali naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda "Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske" na pravcu Zagvozd (HR) - Posušje (BiH) - Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar, kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda "Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije" na pravcu granica Republika Srbija - Bosna i Hercegovina - Bijeljina - Banja Luka - Prijedor - Novi Grad.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o višegodišnjem projektu nabavke helikoptera za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, te Prijedlog odluke o finansiranju višegodišnjeg projekta školovanja oficira vojno-evidencijske specijalnosti avijacija.

Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

Podsjetimo, jučer je državni parlamentarac SDA Šemsudin Mehmedović kazao kako očekuje da Vijeće ministara BiH donese odluku koja će biti na štetu Bosne i Hercegovine.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...