"OTROV SE ČUVA U MALOJ BOCI": Škodina džepna raketa nudi iznenađenje ispod lima (VIDEO)

Ugrađena su trkaća sjedala i zaštitni kavez. One ozbiljnije preinake kreću ugradnjom novog trkaćeg ovjesa s Eibach oprugama. Nove su i kočnice, a nose potpis Bremba. 

  • Auto

  • 11. Maj 2023  11. Maj 2023

  • 0

Škoda Citigo kao manje poznati blizanac Volkswagenovog gradskog modela up! ima i jedan doista poseban primjerak.

Britanski vlasnik Škode Citigo odlučio je napraviti trkaće čudovište i pokazati zašto se kaže da se "otrov čuva u maloj boci".

Izvana se ovaj automobil ističe tek 17-inčnim naplatcima s Octavije i krovnim spojlerom, a neki će sprijeda vidjeti i segment međuhladnjaka zraka. 

Svemu dodajmo i polikarbonatna stakla i modifikacije na prednjem poklopcu motora. Interijer je, pak, u potpunosti ogoljen.

Ugrađena su trkaća sjedala i zaštitni kavez. One ozbiljnije preinake kreću ugradnjom novog trkaćeg ovjesa s Eibach oprugama. Nove su i kočnice, a nose potpis Bremba. 

Tuning cjelokupnog pogona potpisuje Darkside Developments. 1.0 benzinac je ustupio mjesto 2.0 TDI dizelašu koji nakon brojnih modifikacija daje 274 KS. Svemu dodajte AWD pogon na sve kotače sa šperom i šest-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Službeni podaci nisu dostupni, ali ova Škoda je itekako brza. Uostalom, na vagi ima tek 1160 kg. 

Recimo i kako se nudi u prodaji po cijeni od 15.500 GBP. Šta biste radije, novi Twingo ili ovu dizelsku raketu? 

(Index.hr)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...