HLADAN TUŠ ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Još jedna zemlja demantirala Aleksandra Vučića –„Nije istina da smo povukli priznanje Kosova“

Kosovo su priznali 19. februara 2009. godine.

  • Regija

  • 12. Maj 2023  

  • 3

Maldivi su demantirali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u januaru ovu zemlju uvrstio među "devet zemalja koje su povukle priznanje Kosova", javio je prištinski portal Koha.net.

Prema pisanju ovog medija, portparol Kancelarije predsjednika Maldiva, Miuvan Mohamed izjavio je da njegova zemlja nije povukla priznanje Kosova, kako je to izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u januaru ove godine.

„Maldivi nisu odlučili da ne prihvate priznanje Kosova. To je definitivno lažna tvrdnja“, rekao je on na konferenciji za medije.

Vučić je u januaru izjavio da je devet zemalja povuklo priznanje Kosova i dodao da čeka i desetu. Međutim, većina pomenutih zemalja je to demantovala.

Maldivi su priznali Kosovo 19. februara 2009. godine.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...