ŠOKANTNE NAJAVE SLOBODANA VASKOVIĆA: "Hadžibajrić prvi političar koji je pao zbog SKY aplikacije, očekuje se hapšenje..."

Cijela BiH je jedna avlija u kojoj će narednih mjeseci da, figurativno rečeno, gori.

  • Mini market

  • 12. Maj 2023  

  • 4

Ibrahim Hadžibajrić (NES), uhapšeni načelnik sarajevske opštine Stari Grad, ostaće upisan “zlatnim” slovima u analima pravosuđa BiH zato što je pvi političar koji je uhapšen i pritvoren zbog veza sa narkokartelima putem Sky aplikacije.

Hadžibajrić čeka da li će mu biti određen pritvor, a bilo bi pravo iznenađenje da ne bude.

Isto se odnosi i na njegovog sina Seida, koji je imao Sky aplikaciju, i bio dio grupe Armina Arnautovića Šmrka, kao i Elmedin Karišik i ostali uhapšeni.

Novinar Slobodan Vasković je odavno detaljno objavio veze oba Hadžibajrića i Karišika sa Šmrkom, ali malo ko je vjerovao da će moćni načelnik oštine Stari Grad biti uhapšen.

-Desilo se. I to je samo početak dugog niza hapšenja ne samo pripadnika narkokartela, već i političara iz oba entiteta, kao i Distrikta Brčko, koji su u vezi sa njima. 

Cijela BiH je jedna avlija u kojoj će narednih mjeseci da, figurativno rečeno, gori. Kojim redom i kako, nije ni bitno.

Slučaj Hadžibajrića nije ni blizu raspetljan, jer je sve što su dosad učinila Tužilatva (BiH i Kantona Sarajevo), tek početak, budući da je narkohidra ogromna.

I ta narkohidra je multietnička; Ranije sam opisao čvrste veze koje je Šmrk imao sa narkodilerima iz RS, ali i iz Srbije.

Iskreno, očekivao sam da prvi političar koji će biti uhapšen zbog narkoposlova bude Dragan Mektić (SDS), bivši ministar bezbjednosti BiH, ali se to nije desilo; Što ne znači da neće biti uhapšen, jer protiv njegovog savjetnika, preciznije šefa, Bojana Cvijetića još uvijek nije podignuta optužnica.

Cvijetić je bio Mektićev savjetnik u ministarstvu bezbjednosti, a sasvim “slučajno” od njega je Mektić kupio stan, nakon što je pušten u kućni pritvor. Sasvim “slučajno” taj stan nije zaplijenjen, ali to je tek za posebnu istragu. Valjda se vodi, piše na svom blogu Vasković.

Samo dan nakon hapšenja Hadžibajrića, uhapšen je i diplomata Senaid Memić (SDA) nekadašnji načelnik opštine Ilidža zbog nezakonite gradnje na području te opštine.

Memić je, trenutno, na poziciji ambasadora BiH u Maleziji, a njegovo hapšenje će pokazati da li će Predsjedništvo BiH sačuvati bar zeru dostojanstva i odmah ga povući sa te pozicije. 

Svaka druga odluka, bez obzira na presumpciju nevinosti, bila bi katastrofa, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...