FEDERALNI MINISTAR RAMO ISAK ODAO POČAST I POLOŽIO CVIJEĆE: Obilježena godišnjica formiranja Odreda policije za specijalne namjene Lasta

MInistar Ramo Isak je položio cvijeće na šehidskom mezarju Kovači, šehidskom mezarju Lav, groblju Sveti Josip i na Centralnom spomen obilježju šehidima i palim borcima Odreda policije za specijalne namjene Lasta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

  • Sjećanje

  • 13. Maj 2023  

  • 1

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak odao je počast i položio cvijeće ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima Odreda policije za specijalne namjene Lasta, prenosi Fena.

Isak je položio cvijeće na šehidskom mezarju Kovači, šehidskom mezarju Lav, groblju Sveti Josip i na Centralnom spomen obilježju šehidima i palim borcima Odreda policije za specijalne namjene Lasta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

U svom obraćanju prisutnim Isak posebno je ukazao na važnost njegovanja kulture sjećanja na sve heroje koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine.

- S posebnim poštovanjem moramo se odnositi i prema porodicama stradalih heroja. Zbog budućih generacija nikada ne smijemo zaboraviti da su hrabri pripadnici ove jedinice dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine - kazao je Isak.

On je na šehidskom mezarju Kovači proučio fatihu na mezaru prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Odred policije za specijalne namjene Lasta osnovan je 15. maja 1992. godine. Odred je djelovao do augusta 1996. godine kao specijalna jedinica CSB Sarajevo i MUP RBiH, odnosno Oružanih snaga Republike BiH. Kroz Odred je prošlo oko 400 pripadnika, a 56 je dalo svoje živote u borbi za državu Bosnu i Hercegovinu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...