SRĐAN PUHALO OBJASNIO SVE: "Ovo su 10 razloga zašto Vlada RS kupuje 'Dedinu rakiju'"

Vlada Republike Srpske nedavno je naručila 180 flaša Djedove rakije kao i 240 flaša viljamovke Krajiška ljepotica za vlastite potrebe.

  • Mini market

  • 14. Maj 2023  

  • 2

U samom tenderu je navedeno da „šljivovica“ mora biti napravljena od najboljih plodova sorte šljive „čačanska rodna“ te nastala „odvajanjem košpe i dijela kožice ploda, dozrijevanje rakije u rosfrajnim, a zatim u drvenim buradima, sa sadržajem alkohola najmanje 39 odsto“

Vlada Republike Srpske nedavno je naručila 180 flaša Djedove rakije kao i 240 flaša viljamovke Krajiška ljepotica za vlastite potrebe. Iako je u tenderu koji je raspisao Ugostiteljski servis Vlade RS istaknuto da traže Djedovu rakiju (ili ekvivalent), sama šljivovica je toliko detaljno opisana da je potpuno jasno da žele upravo ovu, Djedovu, piše Srđan Puhalo za Valterportal.ba.

Zašto baš nju?

Zato što rakija nije djedova, već zetova. Ovu rakiju proizvodi preduzeće Agro destil iz Laktaša, čiji je vlasnik i direktor Pavle Ćorović, zet Milorada Dodika.

Zato što svakog februara na Svetog Trifuna, nikako Dan zaljubljenih, pravoslavni sveštenik osvešta voćnjake, destileriju i ljude.

Zato što je Djedova rakija napravljena od srpske šljive Čačanka rodna, a ne od nekih prozapadnih i stranih sorti tipa Stanly ili Vangenhajmska rana.

Zato što se šljivici nalaze ispod Kozare, što znači da našu Čačanku rodnu oprašuju samo srpske pčele.

Zato što su te šljive brale srpske heteroseksualne i socijaldemokratske ruke, po cijeni od 10 feninga po kilogramu.

Zato što je proces proizvodnje kontrolisaniji od medija u Republici Srpskoj.

Zato što je jaka k’o Rusija.

Zato što poslije jednog decilitra Djedove rakije srpski domaćin dobije želju da bije pedere, poslije dvije deci vraćao bi prenesene nadležnosti, poslije tri oslobađa Kosovo, a poslije četiri decilitra sve oko njega je srpski svet. Kada popijete pola litre birate carstvo nebesko. Nakon litre propričate ruski.

Zato što je potpuno prirodna bez bilo kakvih neoliberalnih aroma, nevladinih pojačivača okusa, ili LBGT

Ne očekujete valjda da Vlada Republike Srpske kupuje Dedinu rakiju?

Inače, Djedova rakija i Krajiška ljepotica bit će isporučene na tri adrese: Vladi RS, Palati predsjednika RS Narodnoj skupštini RS.

U samom tenderu je navedeno da „šljivovica“ mora biti napravljena od najboljih plodova sorte šljive „čačanska rodna“ te nastala „odvajanjem košpe i dijela kožice ploda, dozrijevanje rakije u rosfrajnim, a zatim u drvenim buradima, sa sadržajem alkohola najmanje 39 odsto“.

„Viljamovka treba da bude proizvedena selekcijom plodova prve klase kruške viljamovke, odvajanjem čvrstog dijela ploda, sa sadržajem alkohola najmanje 40 odsto, a poželjno je da to bude ‘Krajiška ljepotica’ viljamovka ili ekvivalent“, navedeno je u tenderu.

Nakon svih ovih argumenata samo zlonamjerni ljudi, strani agenti i opozicija mogu da dovode u pitanje opravdanost kupovine Djedove rakije i Krajiške ljepotice od strane Vlade Republike Srpske, ali i njima ćemo vrlo brzo stati u kraj, dok kažeš Qm.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...