AKP SIGURNA NA IZBORIMA: Erdoganov savez će imati većinu mjesta u Parlamentu Republike Turske

Podsjećamo, još uvijek je tijesna trka kada su u pitanju predsjednički izbori.

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Narodna alijansa, Partija pravde i razvoja (AKP) turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i Partija nacionalističkog pokreta (MHP) osvojit će više od polovine mjesta u nacionalnom parlamentu, javlja turska državna novinska agencija Anadolija.

Savez AKP-MHP vodi s 53,2 posto osvojenih glasova na temelju prebrojanih 51,9 posto glasačkih listića, što znači da će imati 332 mjesta u parlamentu od 600 mjesta.

Predviđa se da će opozicioni Nacionalni savez Kemala Kilicdaroglua osvojiti više od 32 posto glasova, dok je treća ljevičarska Unija rada i slobode s blizu devet posto glasova.

Podsjećamo, još uvijek je tijesna trka kada su u pitanju predsjednički izbori. Erdogan trenutno vodi ispred Kilicdaroglua, no gotovo je izvjesno da će se ići u drugi krug izbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...