OMER CELIK UZVRAĆA GRADONAČELNIKU ISTANBULA: "Anadolija ima pretplatnike širom svijeta, nebitno je da li se njeni rezultati sviđaju nekoj partiji"

Podvukao je kako se glasovi još uvijek broje te kako još uvijek nisu objavljeni potpuni rezultati prema kojima bi se očitovala volja naorda.

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Pomoćnik predsjednika i glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik reagovao je danas na napade predstavnika opozicije na agenciju Anadolija, poručivši kako je takav pristup primjer diktatorskog mentaliteta.

Celik je na konferenciji za novinare reagovao na optužbe na račun Anadolije u vezi s objavljivanjem rezultata predsjedničkih i parlamentarnih izbora, koji su danas održani u Turskoj, prvenstveno na izjave gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua.

"Prije nego što su rezultati finalizirani, odjednom su se na televiziji užurbano pojavili glasnogovornici saveza protivkandidata, gradonačelnici (gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu i gradonačelnik Ankare Mansur Yavas) i počeli govoriti da je Anadolija na klasičan način iskrivila podatke. Anadolija podatke dobiva od stvarnih ljudi. Anadolija kao državna institucija ima svoje pretplatnike u Turskoj i u svijetu. Uopšte nije bitno da li se rezultati koje objavljuje sviđaju nekoj partiji", rekao je Celik.

Podvukao je kako se glasovi još uvijek broje te kako još uvijek nisu objavljeni potpuni rezultati prema kojima bi se očitovala volja naorda.

"Ali, oni prvo napadaju Anadoliju i onda objavljuju rezultate izbora. Ako u literaturi treba tražiti primjer diktatorskog mentaliteta, onda je to ovaj pristup. Ovo je diktatorski pristup, to je nepoštivanje nacionalne volje, to je pokušaj atentata na načelo da suverenost bezuvjetno pripada naciji", zaključio je Celik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...