ODGOJ U DUHU RUSKOG ŠOVINIZMA: "Kremlj želi da od deportovane ukrajinske djece stvori vojsku odanu Moskvi"

Svoju djecu lideri Kremlja uvijek su slali na dobijanje obrazovanja u zapadnom svijetu, a ukrajinsku djecu u nerazvijene ruske regije da bi ih kasnije ona svojim radom digla iz zaostalosti i depresije.

  • Evropa

  • 15. Maj 2023  15. Maj 2023

  • 1

Piše: Oleksandr LEVČENKO (Antena M)

Najveći zločini koje je napravila Ruska Federacija protiv Ukrajine su zločini agresije, zato je na ovom pitanju istrage koncentrisana pažnja međunarodne koalicije za stvaranje Posebnog tribunala.

Sada koalicija, koja podržava ideju stvaranja takvog Tribunala, broji 37 zemalja i stalno se širi, kako sve više država u svijetu shvata neophodnost stvaranja ove važne međunarodne institucije koja treba da vrati pravednost i nemogućnost izbjegavanja odgovornosti za počinjene ratne zločine. Takav Tribunal dao bi pravnu ocjenu ruske agresije, njenih organizatora i počinilaca kako bi svako ko planira invaziju na tuđu teritoriju shvatio ogromnu odgovornost koju će snositi za te opasne radnje.

Za zločine Rusije protiv Ukrajine bilo bi privedeno pravednom međunarodnom sudu više političko rukovodstvo Ruske Federacije na čelu sa Putinom, a takođe i vrh ruske vojske koji je realizovao upute Kremlja, uključujući ministra odbrane RF Šojgua i komandanta generalnog štaba Gerasimova.

Pored njih na sudu takođe bi trebalo da se pojave kremaljski propagandisti sa moskovskih televizijskih kanala koji su širili mržnju prema drugim narodima, koji su širili ideje ruskog šovinizma i fašizma što je u međunarodnoj zajednici nazvana - ideologija rusizma - koja je postala opasna za čitav demokratski svijet kao prijetnja narušavanja teritorijalne cjelovitosti niza zemalja, upotrebljavanja nuklearnog oružja kao sredstva ucjene mnogih država koje se ne žele pokoriti ruskom ekspanzionizmu koji ima zadatak renoviranja Ruskog carstva ili, u najmanju ruku, Sovjetskog Saveza propalog 1991.

Međunarodna potjernica izdata je za hapšenje Vladimira Putina za krađu ukrajinske djece. Šef Kremlja moraće da odgovara za realizaciju grozne prakse deportacije ukrajinske djece, navodno kao humanitarne akcije spašavanja. Moskva je opasnost za živote djece koja žive u Ukrajini, koju nasilno prebacuje na svoju teritoriju gdje se mnogima od njih gubi svaki trag u dalekim ruskim regijama.

Prvo što Moskva radi prema ovoj djeci to je odgoj u duhu ruskog šovinizma i idealima ruskog svijeta kao propagandističke matrice u obrazovnim ustanovama, da bi dalje razvijali uticaj na djecu i njihovo psihološko i psihičko stanje...

Tako je Kremlj postavio zadatak da od malih Ukrajinaca formira se vojska Moskvi odanih novih građana koja će funkcionisati kao janjičari.

Svojevremeno turska vojska krala je male dječake sa pokorenih teritorija da bih od njih odgajala najpredaniju osmanskoj Porti vojsku.

Ona je bila vrlo žestoka u borbama.

I kad su janjičari dolazili na teritoriju iz koje su bili porijeklom, recimo u Ukrajinu ili Balkanske terene, onda su uništavali bez bilo koje treme domaće stanovništvo prema kojem su imali samo mržnju i zlobu makar bili rodom iz ovih krajeva.

Vođa Kremlja po ovom principu krade ukrajinsku djecu, i ne samo male dječake no i djevojčice.

Ruski fašizam odlučio je formirati ljudsku podlogu za svoju Zločinačku budućnost.

I to je opasno i neljudski u odnosu na civilizacijske vrijednosti suvremenog međunarodnog društva.

Svoju djecu lideri Kremlja uvijek su slali na dobijanje obrazovanja u zapadnom svijetu, a ukrajinsku djecu u nerazvijene ruske regije da bi ih kasnije ona svojim radom digla iz zaostalosti i depresije.

Ali Vladimir Putin i njegovo političko okruženje moraju biti svjesni da će ovi kriminalni planovi biti čvrsto sankcionisani od strane međunarodnog i ukrajinskog nacionalnog pravosuđa.

Kremaljsko Zlo bez sumnje biće privedeno odgovornosti.

To je neophodno sa pravne tačke gledišta i pravedno sa ljudskog civilizacijskog stava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...