GLUMAC SERGEJ TRIFUNOVIĆ BRUTALNO ODGOVORIO PATRIJARHU PORFIRIJU: „Vaša svetosti, samo nemojte da nas bijete – ili ako već morate…“

-Kada je došao naš dragi brat, mitropolit Porfirije na mjesto patrijarha, rekao mi je da ima namjeru da se obraća isključivo sa oltara, poručio je Trifunović.

  • Kultura

  • 16. Maj 2023  17. Maj 2023

  • 2

Glumac Sergej Trifunović oglasio se povodom izjava patrijarha Porfirija.

„Jel vam poznata ova rečenica:”Neće vam biti dobro ako vam mi…” pa štagod? Kada je došao naš dragi brat, mitropolit Porfirije na mjesto patrijarha, rekao mi je da ima namjeru da se obraća isključivo sa oltara. Da ne uzima ičiju stranu. Pošto se obratio pastvi, a ja sam dio pastve, onda neću iskoristiti pravo poznanstva i posjed telefonskog broja, da ga, kao prije koji mjesec pitam zašto je SPC odlikovala osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, nego ću ga isto tako javno zamoliti, kao sveštenika koji me je krstio dok je bio Iguman manastira Kovilj – vaša svetosti, samo nemojte da nas bijete. Ili ako već morate, nemojte u lice, od toga živim“, napisao je glumac na svom Instagramu.

Trifunović je, inače, odogovorio na izjavu patrijarha Porfirija, koji je izjavio: „Čujemo i da je Crkva kriva i za nasilje nad ženama. Nemojte to činiti, zato što ćemo vam odgovoriti. Neće vam biti dobro ako vam budemo odgovarali, zato što će svi vidjeti da ste manipulisali i lagali“.

Ova izjava je objavljena na sajtu SPC-a, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome patrijarh Porfirije na svečarskoj gozbi govori o „senzitivnom jeziku“, obraćajući se nekome sa „jadnice“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...