PREMIJER NIHAD UK I AMERIČKI AMBASADOR: Kanton Sarajevo treba ostati primjer razvoja i provođenja reformi

Sagovornici su se složili da bi borba protiv korupcije, vladavina prava, te poboljšanje zakonskih okvira u oblasti ljudskih prava, te poslovne zajednice trebali biti prioriteti i trenutnog saziva Vlade KS.

  • Vijesti

  • 17. Maj 2023  

  • 3

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ugostio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaela J. Murphyja.

 

Ambasador Murphy je naglasio sve prednosti Kantona Sarajevo, koji u ekonomskom, obrazovnom i kulturnom smislu prednjači u odnosu na druge kantone. Naveo je da bi Kanton Sarajevo trebao i dalje ostati primjer razvoja i provođenja različitih reformi, s ciljem osiguravanja još boljeg privrednog i političkog ambijenta.

U ovom smislu, sagovornici su se složili da bi borba protiv korupcije, vladavina prava, te poboljšanje zakonskih okvira u oblasti ljudskih prava, te poslovne zajednice trebali biti prioriteti i trenutnog saziva Vlade KS.

Premijer Uk je zahvalio na dosadašnjoj podršci ambasadoru Murphyju, te izrazio opredijeljenost ka saradnji s američkom administracijom u različitim oblastima tokom svog djelovanja, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...