CVIJANOVIĆ O ZAHTJEVU KOLEGE BEĆIROVIĆA: "Ovo nije situacija u kojoj bismo trebali da se samoreklamiramo"

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je rekla da Predsjedništvo nema ništa s tim.

  • Politika

  • 18. Maj 2023  

  • 0

Na pitanje Srne da prokomentariše zahtjev člana Predsjedništva BIH Denisa Bećirovića za održavanjem vanredne sjednice Predsjedništva BiH, na kojoj bi, kako je naveo iz budžetskih rezervi Vijeća ministara bilo izdvojeno 2.300.000 KM za sanaciju štete izazvane poplavama na području Unsko-sanskog kantona i opštine Čelić, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je rekla da Predsjedništvo nema ništa s tim.

Ona je pojasnila da nadležne institucije u Republici Srpskoj i FBiH treba da urade sve kako bi zaštitili ugroženo stanovništvo i njihovu imovinu, uključujući i to da intenziviraju međuentitetsku saradnju.

"Ovo nije situacija u kojoj bismo trebali da se samoreklamiramo i prikupljamo političke poene, već je potrebno da sve nadležne institucije, u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima, urade svoj dio posla", poručila je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...