U BEOGRADU PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": Više hiljada građana se okupilo, traže Vučićevu ostavku (FOTO)

U 18 sati na platou ispred Narodne skupštine počeo je treći po redu protest „Srbija protiv nasilja“.

  • Regija

  • 19. Maj 2023  19. Maj 2023

  • 2

Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je danas na protestu „Srbija protiv nasilja“ da će učesnici u koloni večeras preći preko mosta Gazela, i zatim napraviti krug preko Brankovog mosta.

Okupljeni građani jednoglasno uzvikuju: Vučiću, ostavka! Podizanjem zastava okupljeni glasaju da se smijene ministri Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić, navodi Danas.

Prva se obratila Jelena Mihajlović, poljoprivrednica i jedna od majki iz Pećinaca, kojima je, kako kaže, od strane Vučićevog režima nanijeta nepravda.

BLOG UŽIVO Protest „Srbija protiv nasilja“: Desetine hiljada građana krenulo ka Gazeli (VIDEO) 4Foto: Vojin Radovanović/Danas

Navela je da je njenom djetetu zabranjeno da ide u vrtić jer je ona učestvovala na protestima poljoprivrednika prošle godine.

„Želimo da živimo bez straha u svojoj zemlji. Ovde smo jer hoćemo Srbiju bez nasilja. Zar to nije svima jasno? Oni koji vode zemlju, imaju apsolutnu vlast ali i apsolutnu odgovornost. Ne smemo da im dozvolimo da se igraju sa našim, i sa životima naše dece. Zahtevi su jasni: zahtevamo zaustavljanje promocije nasilja, a to podrazumeva momentalnu smenu svih članova REM-a. Takođe, hitno ukidanje rijalitija“, navela je ona.

Narodni poslanik Siniša Kovačević je za televiziju N1 na protestu „Srbija protiv nasilja“ istakao da na te skupove dolaze misleći ljudi, koji nisu članovi političkih partija.

Prema njegovim rečima, navedeni protest ne organizuje opozicija.

„Ovaj skup ne organizuje opozicija, ona ga koordinira. Neko mora da prijavi to policiji. Neko mora da odradi stvari koje se tiču organizacije“, ističe Kovačević.

Reporter Danasa javlja da je i u Užicu u toku protest Srbija protiv nasilja. Građani su se okupili ispred Skupštine grada, na poziv odbora Zeleno-levog fronta.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...