„NEPROMIŠLJENO, MONSTRUOZNO, KATASTROFA…“: Gore društvene mreže zbog gradilišta u centru Banje Luke, redaju se poruke Drašku Stanivukoviću…

Stanivuković je otišao korak dalje te je Banju Luku uporedio sa svjetskim metropolama.

  • Mini market

  • 22. Maj 2023  

  • 1

Ne stišavaju se reakcije nakon što je otkriven izgled novogo hotela Palas u centru Banja Luke, milionske investicije biznismena Filipa Zeptera, rodom iz Bosanske Dubice.

„Nepromišljeno i monstruozno, kič i neukus, definicija nakaradnog, katastrofa...", samo su neki od komentara na društvenim mrežama na novi izgled hotela Palas. 

"Frankenštajn. A najavili ste remek djelo. Šteta. Zaista je užasno“, jedan je od komentara.

"Katastrofa. Apsolutno se ne uklapa ni sa čim, niti ima bilo kakve veze sa Palasom i okolinom. Mijenjajte dizajn što prije“, navodi se u jednom od komentara.

"Od svih mogućih mjesta za neboder, vi ste odlučili da ga nakačite na grbaču lijepom, usklađenom i istorijski značajnom simbolu tog dijela grada“, naveo je jedan od korisnika.

"Katastrofa koje ja progutala stari dio Hotela“, još jedan je od komentara.

Komentira se i na Trgu Krajine, mjestu gdje se trenutno, ruši nedovršeni dio "Palasa“ i gdje će se ukazati stakleno zdanje više od sto metara. 

Jedni kažu da im ne smeta dašak modernog, drugi misle da je moglo drugačije, ali im je ipak, najvažnije da se stari "Palas" renovira. 

Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banje Luke su mnogi zamjerili što je izgradnju nazvao "podvigom vijeka". Sad kad je vidio i komentare o izgledu hotela, i on se oglasio. 

-Pogledajte svjetske metropole, odgovorio je Stanivuković na društvenim mrežama. 

"Osnovni koncept u arhitekturi je da novi objekti moraju odgovarati vremenu u kojem nastaju. Prirodno je da se stilovi gradnje prepliću i da svaki objekat oslikava epohu u kojoj je nastao“, poručio je on.

Nedugo nakon toga gradonačelkniku je stigao odgovor. 

"Bolje bi se tvoja kuća stilom uklopila u stari dio hotela. Ovo je nakarada koja nikako ne pripada tu“, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža. 

Pokrenuta je i online peticija za promjenu njegovog izgleda. Oni koji su je pokrenuli, u šoku, nevjerici i zbunjenosti, kako kažu, traže da Banjaluka ne bude dio kiča i šunda.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...