TREBA SVE NATOVARITI NA LEĐA GRAĐANA: Vodovod od Vlade KS traži da hitno donese odluku o drastičnom povećanju cijene vode

- Nadamo se da će preovladati društveno odgovorna politika i pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da u skladu sa Zakonom o komunalnoj djelatnosti, članom 22. stav 6. hitno donese odgovarajuću odluku na osnovu dostavljenog mišljenja Nezavisnog stručnog tijela od 14. marta ove godine godine u pogledu cijene vodnih usluga- naveli su iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

  • Ekonomija

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 0

Nakon najava o mogućnosti povećanja cijene vode za čak 54 posto, oglasili su se iz KJKP "Vodovod i kanalizacija".  

- Uprava KJKP "Vodovod i kanalizacija" zajedno sa svojim uposlenicima nudi i ulaže sebe, ljudske i materijalne resurse, u sistem koji garantuje dugoročnu stabilnost i opskrbu vodom i ispravno odvođenje i tretman otpadnih voda, kako za sadašnje tako i buduće generacije, stoga smo pokrenuli nezapamćen poslijeratni ciklus investiranja u izgradnju i rekonstrukciju vodovodnog i kanalizacionog sistema, modernizaciju vodnih objekata (pumpnih stanica i rezervoara), te digitalizaciju poslovanja Preduzeća - kažu.

Nadalje navode kako svojim građanima žele osigurati komunalnu infrastrukturu "kakvu zaslužuju i koja je u skladu sa evropskim standardima".

- Sve navedeno je u skladu sa politikama i strategijom razvoja koju je donijela Vlada Kantona Sarajevo.

Ne nudimo isprazne populističke priče, stremimo ka napretku, prosperitetu, unapređenju i očuvanju javnih dobara, infrastrukture i usluga, poboljšanju općeg standarda građana i smatramo da javni novac prikupljen od građana i privrede treba da služi u ove svrhe.

Naša poslovna, politička, društvena, moralna, etička načela su definitivno drugačija i kose se sa stavovima kočničara pozitivnih iskoraka, a sve za dobrobit građana Kantona Sarajevo.

Nadamo se da će preovladati društveno odgovorna politika i pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da u skladu sa Zakonom o komunalnoj djelatnosti, članom 22. stav 6. hitno donese odgovarajuću odluku na osnovu dostavljenog mišljenja Nezavisnog stručnog tijela od 14. marta ove godine godine u pogledu cijene vodnih usluga- naveli su iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...