RAZGOVORI MINISTRA EDINA FORTE U BRISELU: "Brzu cestu Bihać - Sarajevo - Podgorica..."

(...) uvrstiti u mrežu evropskih koridora.

  • Društvo

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 0

Uvrštavanje brze ceste Bihać-Sarajevo-Podgorica u mrežu evropskih koridora, što bi omogućilo njeno lakše finansiranje i osiguralo bespovratna EU sredstva, modernizacija postojeće i izgradnja nove željezničke infrastrukture u Bosni i Hercegovini, digitalna transformacija i čišćenje javnog prostora od govora mržnje, samo su neke od tema o kojima je ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto razgovarao u Briselu.

Forto je u Briselu razgovarao sa vršiteljicom dužnosti direktorice Direktorata za mobilnost i transport (DG MOVE) Majom Bakran Marcich, zamjenicom direktora Direktorata za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije (DG CONNECT) Renatom Nikolay te sa direktorom Direktorata za susjedsku politiku i proširenje (DG NEAR) Gert-Janom Koopmanom, prenosi BHRT.

Prisustvo Bosne i Hercegovine u Briselu mora biti jače i proaktivnije, jedinstven je zahtjev i konstatacija brojnih sagovornika u sjedištu Evropske unije.

"Iskoristit ćemo prilike za gradnju i vidljive projekte, koje zemlje regiona već uveliko koriste. To je najbolji način da građani osjete korist od evropskih integracija", rekao je Forto, saopćeno je iz njegovog kabineta. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...