SCHMIDT POVODOM GODIŠNJICE MASAKRA NA TUZLANSKOJ KAPIJI: "Stravični zločin mora biti podsjetnik da činimo sve što možemo kako se ovakvo nešto više nikada ne bi dogodilo"

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt oglasio se povodom godišnjice masakra na tuzlanskoj Kapiji. 

  • Vijesti

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 15

Christian Schmidt je na službenom Twitter profilu OHR-a podijelio svoju izjavu u kojoj je naglasio odgovornost svih građana BiH da se ovako nešto više nikada ne ponovi. 

"25. maja 1995. godine njihovi mladi životi su brutalno prekinuti. Ovaj stravični zločin nam svima mora biti podsjetnik i poticaj da činimo sve što možemo kako se ovakvo nešto više nikada ne bi dogodilo. 

Naročito su političari ti koji moraju intenzivnije raditi na pomirenju i stvaranju prilika kako bi mladi ljudi iskoristili svoje potencijale i napredovali u demokratskoj i prosperitetnoj Bosni i Hercegovini", rekao je Schmidt. 

Na današnji dan prije 28 godina, u 20 sati i 55 minuta, granata ispaljena s agresorskih položaja na planini Ozren, na Kapiji u Tuzli usmrtila je 71 osobu prosječne starosti od 21 godinu, dok je više od 200 osoba teže ili lakše povrijeđeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...